2011. január 28., péntek

Avokádó krém

Ezzel  a zöld valamivel korábban hadilábon álltam. Mármint az avokádóval. Nekem az íztelensége miatt egyszerűen nem jött be.
Mígnem a kolléganőm hozott avokádó krémet és csinált nekem pirított kenyeres avokádós kóstolót.
Azóta szeretem. Persze, amiben hagyma/fokhagyma van az már elve csak jó lehet.


Hozzávalók: (1 kis üvegnyi - 2 dl-es üvegcséhez)

1 db érett avokádó
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb hagyma vagy a poréból kb. 10 cm
bors, pici só
1 dl olaj
citromlé
őrölt mustármag

Ha nem elég puha az avokádó (általában nem szokott az lenni) akkor várok vele pár napig, különben nehéz turmixolni és darabos lesz. Pucolom, kockázom. A fokhagymából tényleg nem kell több, mint 1 gerezd. Nekem most nincs itthon mustármagom, ezért mustárrral ízesítettem, citrom helyett a lime is jó.
Mindent egyben, sorrendiség nélkül összeturmixolom. és gyakorlatilag kész.
Pirított kenyéren, friss csírával megszórva (pl. retek vagy lucerna) mennyei :)

Jó étvágyat!

Ui. most próbáljuk kigyökereztetni az avokádó magot. Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerül-e.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése