2011. április 3., vasárnap

Francia csokitorta csokifagyival - csokievőknek kötelező

a kész torta csokimázzal



A csokievő nálunk a középső fiam. Csokit csokivak, mint a Gombóc Artúr. Annyiban azért mégis különbözik tőle, hogy nem mindegyik csoki jó neki, pl. a tejbevonós masszából készült mikulásokat nem szereti.

A hétvégén ő csinálta ezt a csokitortát az én felügyeletemmel. 5 éves, sikerült neki.

Hozzávalók egy 20 cm-es (kisebb) formához:

  • 10 dkg minőségi csoki, (mi most az aldi sütő/főzőcsokiját, ami 400 g-os kiszerelésben kapható és 50% -os használtuk)
  • 3 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
kisfiam habot ver
    

     Először felverjük a tojások habját.
     Gőz fölött megolvasztjuk a csokit, a vajjal, majd beletesszük a cukrot
     és addig keverjük míg nagyjábl el nem olvad.






már majdnem kész a massza
  

   Majd levesszük a gőzről, picit hűlni hagyjuk (5 perc)
   és beletesszük a tojások sárgáját, jól összekeverjük.



   Ezután tesszük bele a lisztet majd a tojások felvert habjával fellazítjuk.

  

180 C fokon alsó-felső sütésnél 25 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni.
 
Ha kihűlt lehet rá olvasztott (70%-os étcsokit) olvasztani és ráönteni vagy porcukrozni a tetejét.
Nálunk a csokievő csokitetőt kért :)

Mi csokifagyival esszük, ez nem teszi geillé, kellemes hozzá.


 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése