a sajtos verzió - ilyen lett |
Megcsináltam Limara blogján talált hagymás pogácsát. Nagyon szeretem a hagymát mindenféle módon, anno gyerekkoromban az egyik kedvencem volt, amikor anyu hagymát dinsztelt, kaptam kenyérre dinsztelt hagymát, megsóztam ... ebből is gondoltam, hogy a lilahagymás pogácsa csak jó lehet. Ha nem láttam volna hozzá fényképet is elhiszem de így meg főleg meggyőzött. Meg arról is, hogy hogyan kellene kinéznie, ha elkészül.
Mert nekem bizony nem így néztek ki, de erről én tehetek. Olyan tökéletesen sikerült a tészta, ami nekem addig soha !!! (más pogácsa receptekre gondolok) hogy amikor kiszaggatam, akkor a normál magasságúra hagytam kentem sajoztam .. aztán be a sütőbe, ahol emelkedtek, majd emelkedtek és még mindig emelkedtek (ezért az örömérzésért még most is köszönet Limarának - ilyen még tényleg nem volt korábban) szóval annyira megnőttek, hogy eldőltek.
Az ízén nem változtatott a tény, csak nyilván nem neveznék be vele egy sütiversenyre, de az íze eszméletlen jó.
Az édeskés lilahagyma és a sós tészta ... gyermekeim a hagyma helyett sajtot kértek bele, így a fele adag és első próbafutam sajtosan készült. Úgy is finom, de szerintem a hagymás simán lenyomja a sajtost!!!
a kiszagatott stádium - a hagymás |
1. növekedési stádium - a hagymás |
a 2. növekedési stádium, a teljes borulás :))) a sajtos |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése